ESP | CAT

Hablamos de tu Salud

Tecnologia

Revisions mèdiques: quin triar i amb quina freqüència realitzar-ho

Gener 19, 2022
Revisions mèdiques: quin triar i amb quina freqüència realitzar-ho

Les revisions mèdiques sorgeixen amb el propòsit d'anticipar-se a problemes de salut. Aquestes revisions mèdiques resulten fonamentals per a la prevenció i el diagnòstic precoç de malalties, a més de permetre conèixer l'estat de salut de les persones.

Però, quin triar?, quan realitzar-ho? i amb quina freqüència? Els nostres especialistes de la Unitat de Revisions mèdiques de CreuBlanca et resolen totes aquestes qüestions.

Revisions mèdiques: quin triar i amb quina freqüència realitzar-ho

Per què és important realitzar-se una revisió mèdica?

  1. Les revisions mèdiques permeten detectar problemes de salut que es troben en una fase primerenca i quan encara ni tan sols han donat símptomes.

  2. El fet de treure a la llum les patologies silencioses incrementa les probabilitats de tractament i curació. En cas contrari, esperar a tenir símptomes disminueix la possibilitat de curació i augmenta la possibilitat de cronificar el problema.

  3. Com a pilar fonamental de la medicina preventiva, les revisions mèdiques permeten preservar la salut de la persona sana i, en el cas de detectar qualsevol anomalia, evitar complicacions.

  4. Un diagnòstic professional i a temps t'ajudarà a conèixer quin és el teu estat de salut actual, a prendre les mesures necessàries per a cuidar-la i a tenir baix control els factors que poden danyar-la. Tot això t'aportarà una major tranquil·litat.

Hauries de realitzar-te una revisió mèdica encara sense tenir símptomes?

Com hem comentat anteriorment, la resposta és sí. De la mateixa manera que, per exemple, realitzes la revisió anual del teu cotxe per a comprovar que tot està bé i que la teva seguretat no corre perill, amb la teva salut has de fer el mateix.

No obstant això, hi ha una sèrie d'elements que condicionen la necessitat de realitzar-se una revisió mèdica. Entre ells destaquen l'edat, l'estil de vida, els antecedents familiars o personals i uns certs factors de risc com el tabaquisme, l'obesitat, la diabetis i el colesterol alt, entre altres anomalies.

Cada quant has de realitzar-te una revisió mèdica?

La freqüència varia en funció dels condicionants de cada persona i el seu entorn, els quals determinaran el fet que comenciences abans o després amb els teus controls mèdics.

Generalment, si ets menor de 40 anys hauries de consultar amb un metge en el cas de tenir símptomes o algun dubte que et preocupi sobre el teu estat de salut. A partir dels 40 anys, en canvi, els especialistes recomanen que realitzis una revisió mèdica anual o cada 2 anys.

Revisions mèdiques: quin triar i amb quina freqüència realitzar-ho

Tipus de revisions mèdiques

Des del portal de CreuBlanca pots consultar els diferents revisions mèdiques de salut que oferim. Cadascun d'ells compta amb una sèrie de proves diagnòstiques que poden canviar o ajustar-se en funció de cada pacient. Entenem que cada persona és un món, per la qual cosa també et donem l'opció de personalitzar la teva pròpia revisió mèdica.

Entre les revisions mèdiques de salut, trobem els següents:

  • Revisió mèdica General Simple. Revisió per a conèixer el teu estat de salut general, independentment de la teva edat i gènere. Preu i proves que inclou.

  • Revisió mèdica General. En el cas de notar que últimament et trobes malament, però desconeixes el motiu, aquesta revisió pot ajudar-te a descobrir les causes del teu malestar. Preu i proves que inclou.

  • Revisió mèdica Full Body. Revisió de cos sencer. Si comptes amb factors de risc de patir càncer o cardiopaties, ets fumador o exfumador, comptes amb antecedents familiars de malalties coronàries, aneurismes cerebrals i malformacions vasculars, o pateixes d'obesitat, hipertensió i diabetis tipus I i II, aquesta és la revisió idònia per a sortir de dubtes. Preu i proves que inclou.

  • Revisió mèdica Full Body Gold. La revisió més completa. Inclou més proves diagnòstiques que la Revisió mèdica Full Body. Preu i proves que inclou.

  • Revisió mèdica Onco Full Body. Revisió indicada per a prevenir el càncer. Si comptes amb antecedents familiars de càncer o sofreixes patologies secundàries i factors de risc que podrien conduir a desenvolupar un càncer, aquesta revisió pot ajudar-te a sortir de dubtes. Preu i proves que inclou.

Si busques revisions mèdiques per especialitat, com per exemple la revisió mèdica ginecològica, digestiu o urològic, consulta aquí.

I finalment, com realitzem les revisions mèdiques en CreuBlanca?

  1. T'acompanyem de principi a fi. T'assignem un metge personal perquè pugui acompanyar-te durant tot el procés.

  2. La revisió mèdica comença amb una entrevista inicial en la consulta de l'especialista, qui elaborarà una història clínica i t'explicarà. A partir d'aquí, triarà la revisió mèdica més adequada per a tu, que serà general, específic o dissenyat a mesura.

  3. A continuació, et sotmetran a la realització de les diferents proves diagnòstiques.

  4. I, finalment, entre els 2 i 5 dies posteriors a la realització de la revisió mèdica, el metge es posarà en contacte amb tu per a comentar els resultats i lliurar-te'ls.

Revisions mèdiques: quin triar i amb quina freqüència realitzar-ho

En la Unitat de Revisions mèdiques de CreuBlanca, hem dissenyat un circuit perquè puguis realitzar-te la teva revisió mèdica en un sol matí i sense llistes d'espera. Podràs consultar amb diversos especialistes, els qui et guiaran en tot moment durant la realització de les proves. Encara que sempre disposaràs d'un metge particular per a resoldre qualsevol dubte i crear una revisió mèdica que s'ajusti a les teves necessitats.


Comentarios