ESP | CAT

Hablamos de tu Salud

Consells de Salut

Tractaments per a lluir cames boniques sense varius

Abril 13, 2022
Tractaments per a lluir cames boniques sense varius

S'acosta l'estiu i amb això la pujada de les temperatures, la qual cosa convida a utilitzar roba més lleugera, deixant al descobert certes parts del cos, com ho són les cames. Una època que resulta una mica incòmoda per als qui tenen les típiques petites venes amb forma de teranyina o branques d'arbre.

Diferència entre aranyes vasculars i varius

Les aranyes vasculars són venes de grandària petita, generalment no dilatades i fàcilment visibles a través de la pell, mentre que les varices són venes dilatades, retorçades i amb relleu.

  • Aranyes vasculars: problema estètic

A nivell estètic, les aranyes vasculars no són afavoridores, però tampoc solen presentar riscos per a la salut, tret que arribin a produir símptomes de sensació de dolor, pesadesa, pulsació, picor i inflor a les cames. Les aranyes vasculars, en algunes ocasions, simbolitzen un primer estadi de les varius, per la qual cosa els especialistes recomanen revisar-les, sobretot quan causen molèsties.

  • Varius: patologia venosa crònica

Pel que respecta a les varius, són venes patològiques que impedeixen que la sang retorni de manera eficaç al cor, la qual cosa es coneix com a insuficiència venosa crònica. Es produeixen com a resultat d'un mal funcionament de les vàlvules venoses, que al no tancar-se correctament provoquen que la sang s'acumuli a les venes i, conseqüentment, inflamant-se progressivament. D'aquí la importància d'aplicar un tractament per a millorar la qualitat de vida de qui les pateix.

Tipus de tractaments per a eliminar les varius

Des de la Unitat de Angiología i Cirurgia Vascular de CreuBlanca tractem les varius de múltiples maneres. Abans de decidir el tractament a aplicar, examinem en quin estat es troben les teves varius. El diagnòstic es realitza mitjançant l'Eco Doppler arterial i venós, una ecografia de les extremitats inferiors que permet obtenir una imatge dels sistemes vasculars i un estudi de la circulació venosa. Es tracta d'una exploració no invasiva, indolora i sense efectes secundaris.

Tractaments per a lluir cames boniques sense varius

A continuació, es procedeix al tractament de les varius. Aquest s'individualitza en funció del cas de cada pacient per a aconseguir un resultat òptim. Els especialistes de la nostra Unitat de Angiología i Cirurgia Vascular apliquen els següents:

Escleroterapia

L'escleroterapia és un procediment de caràcter ambulatori, és a dir, no requereix ingrés i es realitza amb anestèsia local. Consisteix a injectar petites dosis d'un fàrmac a l'interior de la variça o aranya vascular.

Aquesta tècnica és mínimament invasiva i indolora, permetent eliminar símptomes de dolor, inflor i enrampades en les extremitats inferiors. Després de la intervenció, podràs caminar sense problema i recuperar les activitats de la teva vida diària amb total normalitat.

Flebectomia

La flebectomía ambulatòria és un procediment quirúrgic menor que es realitza a la consulta del metge amb anestèsia local. S'aplica majoritàriament en varius de mitjà i gran calibre, principalment situades a la part posterior de la cama, sota el genoll i en l'àrea del panxell.

Consisteix a fer petites incisions fins a extreure la vena protuberant en el seu complet recorregut. Després de llevar-la, es col·loca una petita bena sobre el tall i s'aplica un embenatge de compressió. Rares vegades es requereixen punts de sutura per a cicatritzar.

Làser o radiofreqüència amb llum premuda

L'eliminació de varius mitjançant làser es pot realitzar en el consultori del metge. És una tècnica mínimament invasiva i sense tot just complicacions postoperatòries, com a molt pot provocar un lleuger hematoma a la zona de la ferida.

Sota anestèsia, es procedeix a la introducció d'un catèter especial a l'interior de la variu. Aquest envia a la paret de la vena una energia de radiofreqüència (llum premuda) fent que aquesta s'encongeixi i es tanqui.

Possibles complicacions després del tractament

Les complicacions són poc freqüents, però els pacients poden tenir hematomes i alguna molèstia en els trajectes venosos. Encara que és molt poc comú, també pot manifestar-se una hiperpigmentación de la pell, és a dir, apareixen taques de pell més fosques que posteriorment i amb el pas dels dies desapareixen.

Recomanacions per a evitar que les varices tornin a aparèixer

La millor recomanació a seguir és un estil de vida saludable, que inclogui la pràctica d'exercici físic de manera freqüent. En el cas d'haver de romandre moltes hores dempeus, s'aconsella l'ús de mitjanes compressives.

A CreuBlanca comptem amb un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en Angiología i Cirurgia Vascular que aborden problemes relacionats amb les varius, tenint en compte que aquestes són el símptoma més visible d'una malaltia que es diu insuficiència venosa crònica. La teva qualitat de vida i el pronòstic de les teves varices millorarà si comences a tractar-les de manera primerenca.


Comentarios