ESP | CAT

Hablamos de tu Salud

Consells de Salut

Per què els ictus afecten cada vegada més persones joves?

Desembre 17, 2019
Per què els ictus afecten cada vegada més persones joves?

Cada vegada es detecten més ictus en persones entre 20 i 60 anys, segons afirma el Dr. Manuel Toledo, neuròleg de Creu Blanca. Aquestes dades també són ratificadps i publicats per la Societat Espanyola de Neurologia. Encara que la mitjana per a sofrir aquesta patologia se situa entorn dels 74 anys de mitjana, els hàbits de vida insans estan causant que aquesta malaltia s'avanci.

El Dr. Toledo detalla els factors de risc per a sofrir un ictus: “Tabaquisme, hipertensió i altres factors de risc vascular són els que s'associen a major probabilitat de sofrir un ictus. No obstant això, hi ha altres factors que impliquen l'estil de vida que també influeixen”.

“L'estil de vida saludable -explica el Dr.- és gairebé sinònim d'equilibrat. És a dir, en gairebé totes les accions de la nostra vida hem de ser moderats. Per exemple, que les hores de somni siguin important no vol dir que dormir en excés sigui saludable. Referent a la dieta, per posar un altre exemple, no s'ha d'abusar d'hidrats de carboni o grasses, però tampoc hem d'eliminar aquests nutrients per complet”. Per al Dr. la moderació marca la prevenció. Un excés d'activitat esportiva pot tenir conseqüències nefastes per a la salut en general. No obstant això, “cal remarcar que el sedentarisme s'ha d'evitar i la pràctica esportiva ha de ser part de la nostra vida”, assenyala el Doctor.

Implementar un estil de vida saludable quant a hàbits, dieta, activitat, etc. seria el més recomanable per a evitar el ictus, sobretot en edats primerenques. “Evitar i tractar els factors de risc vascular que puguem patir com el tabaquisme, la diabetis o el hipercolesterolemia és bàsic i, quant a la pràctica esportiva, realitzar-la després de passar les revisions mèdiques oportunes i sempre adaptant l'esport que es practiqui a les capacitats de cada persona”, conclou el Doctor.

Comentarios