ESP | CAT

Hablamos de tu Salud

Consells de Salut

10 consells per a prevenir i combatre les hemorroides

Gener 26, 2022
10 consells per a prevenir i combatre les hemorroides

Les hemorroides són una patologia benigna més comú del que creus. Es produeixen per la dilatació i inflamació de les venes de la part recte-anal i es manifesten en forma de coïssor, picor, sagnat i prolapse hemorroidal, que es caractiza per provocar una sensació "d'embalum".

Malgrat el molestes que poden arribar a ser, existeixen mètodes per a prevenir-les i, si ja les pateixes, calmar els seus símptomes. El Dr. Loris Trenti, cirurgià general i proctòleg de CreuBlanca, et dona les claus per a aconseguir-ho.

10 consells per a prevenir i combatre les hemorroides

1. Evita el restrenyiment. La ingesta d'aliments amb un major contingut en fibra t'ajudarà a millorar la regularitat amb la qual vas al bany. Augmenta el consum de fruites, verdures, cereals integrals i llavors.

2. No t'esforcis en defecar. Si anar al bany et comporta fer molt d'esforç, relaxa't. Fer massa força, a més de resultar dolorós, pot agreujar els símptomes a causa de l'augment de la pressió intra-abdominal. Evita fumar o mirar el mòbil, perquè aquest tipus d'hàbits poden posar-te més nerviós i allargar el procés d'evacuació.

3. Hidrata't. El consum abundant de líquids, principalment aigua, afavoreix el trànsit intestinal. Intenta beure al voltant de 2 litres d'aigua al dia. Tot això ajuda a prevenir importants esforços a l'hora d'anar al bany.

4. Elimina el picant dels teus plats. L'alcohol, el cafè i els adreços picants, com per exemple els vitets, irriten en major mesura l'intestí gros. Això pot empitjorar els símptomes de les hemorroides.

5. Mou-te. Les característiques picors de les almorranas poden desaparèixer o alleujar-se quan camines o realitzes exercici físic. En cas contrari, el sedentarisme és un altre dels desencadenants de la formació d'hemorroides.

6. Però tampoc estiguis dret massa temps. La bipedestació augmenta la pressió hidroestàtica sobre les hemorroides, la qual cosa afavoreix la seva inflamació.

7. Realitza banys de seient. Asseu-te sobre una galleda amb aigua temperada en el cas de sentir picor, coïssor o dolor per congestió. Això pots realitzar-ho entre 2 o 3 vegades al dia i durant uns 15 minuts aproximadament. Si el prefereixes, pots afegir a l'aigua herbes o plantes medicinals amb propietats antiinflamatòries i cicatritzants, com per exemple l'àloe vera 100% natural, la vinya vermella, el ginkgo o la cua de cavall.

8. Pregunta al teu metge sobre fàrmacs venotònics. Es tracta d'un grup de medicaments que ajuden a millorar la circulació venosa anus-rectal. Requereixen de prescripció mèdica, per la qual cosa és important que el teu metge valori si en el teu cas poden beneficiar-te.

9. Evita la roba ajustada. Sobretot en el que es requereix a la roba interior. L'ús de tanga, per exemple, perjudica el reg sanguini, la qual cosa pot incrementar les molèsties i dificulta la desaparició de les hemorroides. Així mateix, et recomanem optar per teixits suaus i de qualitat.

10. Mantingues a ratlla la higiene. Gratar-te i fregar amb intensitat només farà que incrementar les molèsties i provocar més irritació. Pel que et recomanem tractar la zona amb aigua tèbia i sabó neutre. Aplica-te'ls de manera suau i a base de tocs després d'anar al bany. Pots consultar amb el teu metge l'ús d'una pomada o crema especial.

Per a la teva tranquil·litat, “només en el 4% dels casos requereixen d'una intervenció quirúrgica, per la qual cosa la majoria dels casos solen solucionar-se amb un canvi en els hàbits higiènics i alimentaris”, destaca Trenti.

Les hemorroides de grau menor que no responen al tractament mèdic solen poder-se tractar amb mètodes ambulatoris que permeten un ràpid retorn a les activitats diàries. El principal tractament ambulatori és la lligadura amb banda elàstica. El procediment es realitza en la consulta, sense anestèsia i dura uns 15-20 minutos màxim. Consisteix a escanyar els paquets hemorroidarios interns aplicant bandes elàstiques creant un procés de fibrosi amb l'objectiu de parar el sagnat i reduir el prolapse.

10 consells per a prevenir i combatre les hemorroides

En la Unitat de Cirurgia General de CreuBlanca comptem amb professionals especialitzats en coloproctologia per a oferir un diagnòstic concís i un tractament personalitzat, ajustant-se en funció dels símptomes i el nivell de gravetat de les teves hemorroides. Detectem l'origen del problema i aconseguim tractar-lo de manera integral. Tot això, permet reduir el dolor i facilitar la teva recuperació.


Comentarios