ESP | CAT

Hablamos de tu Salud

Deportes

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

Març 30, 2020
Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

Una mica d'exercici diari ens permetrà contrarestar els efectes negatius de passar temps extra al sofà i les males postures que provoca el teletreball

D'entre tots els reptes que corren per les xarxes socials aquests dies, hi ha un que està guanyant seguidors amb passes de gegant. Sens dubte, practicar esport s'ha convertit en el preferit per a molts i no és d'estranyar, ja que ens permet combatre els principals enemics d'aquesta quarantena: l'avorriment, l'ansietat per no poder sortir i el sedentarisme.

Per què hauríem de fer esport a casa?

**Primera regla bàsica: posar-se en forma comporta menjar sa i fer exercici físic. **Preparar plats saludables a casa ens sembla d'allò més normal, no obstant això, pensem que només obtindrem resultats visibles en el nostre cos si anem a un gimnàs.

Ara que no ens queda una altra que traslladar el gimnàs a les nostres llars tenim l'oportunitat de descobrir els múltiples beneficis per a la salut d'entrenar a casa.

Les principals 4 avantatges de fer esport

1. Disminueix el risc de patir malalties cardíaques

Tots els esports ens permeten prevenir el risc cardiovascular. Però simples exercicis com “córrer en el lloc” o pujar i baixar les cames d'una cadira suposen un bona opció per a combatre el sedentarisme en la nostra vida quotidiana. D'aquesta forma, aconseguirem treballar la resistència i activar el metabolisme a base exercicis aeròbics. Aquest tipus de moviments ens permeten moure grans grups musculars, la qual cosa ens protegeix en major mesura de patir malalties cardíaques.

També són opcions vàlides el ioga o fer pesos ja que combinen la resistència i la força, la qual cosa contribuirà a enfortir el múscul cardíac.

2. Disminueix els dolors musculars

Fer exercici ens ajudarà a patir menys dolors i lesions. Com tot a la vida, l'esport és també un procés d'aprenentatge, a través del qual aconseguirem conèixer millor el nostre cos, el nostre potencial i els nostres límits. Qualsevol esport ens permetrà treballar la postura, per a així avançar en els nostres objectius esportius sense lesionar-nos o sobrecarregar els músculs. Aprendre a adoptar bones postures corporals també repercutirà positivament en les activitats del nostre dia a dia.

3. Rejoveneix i enforteix l'organisme

Mantenir-nos actius afavoreix el retard de l'envelliment. Quan fem que el nostre cos treballi estem contribuint a una millor circulació de la sang així com a l'enfortiment del sistema immunològic, la qual cosa ens protegirà en major mesura de virus i infeccions.

Estar més motivats per realitzar exercici ens portarà a augmentar la nostra massa muscular i fer que els nostres ossos es tornin més resistents. En el cas de les dones en període de menopausa, la pràctica de disciplines com el pilates o el ioga prevé l'osteoporosi, ajudant a mantenir una musculatura forta que protegirà el nostre cos de fractures òssies i desgast de les articulacions.

4. Millora el nostre estat d'ànim i benestar

Quan convertim l'esport en un hàbit segreguem endorfinas, conegudes com l'hormona de la felicitat, que faran que l'estrès i els canvis d'humor siguin més suportables. Hem d'aprofitar el fet d'estar a casa per a desconnectar de les distraccions de l'exterior, així com oblidar-nos per un moment del rellotge, dels mails i del mòbil per a centrar-nos en nosaltres mateixos.

A més del factor psicològic, l'esport també ens ajudarà a perdre pes ja que reduirem el percentatge de greix localitzat en diferents zones del cos. Tot això ens farà sentir més lleugers i, perquè no, més atractius.

Quan finalitzi la quarantena serà moment de fer balanç i comprovar que entrenar a casa pot ser tant l'alternativa al gimnàs, com el complement per a perfeccionar els exercicis que practiquem en aquest.

5 idees per a amants de l'esport

1. Ioga & Pilates

Son els esports més practicats des de casa i dels quals trobem més informació en internet. No t'atabalis, més endavant t'oferim una bona selecció. Trobem vídeos de diferents nivells, per a practicar sols o acompanyats i a qualsevol edat. En tractar-se d'esports de baix impacte aconseguirem enfortir i estirar tot el cos, perquè les tardes al sofà ens poden passar factura.

2. Esports en parella

Farts de discutir per ximpleries? L'esport pot marcar un abans i un després en la nostra relació. Els esports de dos són la nova solució a aquestes petites discussions derivades de la convivència. Des de complementar-nos per a fer abdominals o preparar un circuit d'exercicis, fins a posar a prova la nostra coordinació amb un ball pot permetre'ns rebaixar tensions.

3. Esports en família

Els nostres nens no poden sortir. Què fem? Una bona idea és jugar a jocs que facin que es moguin per tota la casa, des de clàssics com el tocar i parar fins al famós Animal Flow, que consisteix a imitar els moviments de diferents animals.

Si sou més de videoconsoles i jocs interactius us proposem esbrinar qui és el més esportista de la família. Repta als teus a base d'esquats, flexions i exercicis de pressió amb el nou Ring Fit Adventure de Nintendo.

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

Els afortunats que tingueu jardí podeu aprofitar per a fer jocs una mica més dinàmics, com per exemple preparar un gimcana o saltar a la corda.

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

4. Fitness

Per als quals pràcticament dormim al gimnàs i aquests dies el trobem tant a faltar, el millor són entrenaments de fitness a casa. Amb o sense material aconseguirem que els nostres esforços al gym no quedin en va. Les rutines que hem seleccionat per a vosaltres no us decebran.

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

5. Els reptes virals

Per aquells que realment necessitem molta força de voluntat per a fer esport, sempre ens quedaran els reptes. Encara que sigui per a sorprendre els nostres amics, un repte de l'estil #10ToquesChallenge o #CapSocksChallenge ens permetran treure el futbolista o jugador de bàsquet que portem dins. Entre molts altres!

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

10 perfils d'Instagram i YouTube per a trobar els teus entrenadors

Del trending topic a xarxes del hashtag #JoEmQuedoACasa, arriba el reeixit #YoMeMuevoEnCasa.

Ara que no podem sortir a passejar, córrer o anar al gimnàs ens toca, més que mai, seguir aquest moviment viral al peu de la lletra. Des d'improvisar uns pesos amb qualsevol objecte que trobem per casa fins a recórrer diverses vegades la mateixa, ens permetrà evitar agafar uns quilos de més i reduir el risc de sofrir problemes de rigidesa articular. Ull! Fer esport, sols o acompanyats, amb o sense material, també ens ajudarà a no perdre el cap.

En plena operació bikini, us recomanem 10 perfils d'Instagram i Youtube a seguir per a lluir un bon cos sense moure'ns de casa. Com aconseguir-ho? A través de pràctiques com el ball, exercicis de cardio, tonificació, hipopresius, pilates i ioga.

ESCALFAMENT PREVI

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

Per si encara no ho sabíeu, aquests dies tots disposem d'entrenador personal; en directe, gratis, a qualsevol hora i de qualsevol activitat que vulguem fer a casa. Si no sabem per on començar, una bona opció és seguir a:

1. @yomemuevoencasa

Aquest perfil d'Instagram reuneix molts professionals de l'esport. Trobem xerrades, entrenaments i consells de salut a diferents hores i al llarg de tota la setmana. Tots ells van publicant els entrenaments que ens oferiran des dels seus respectius perfils. Totes les classes són gratuïtes i podem seguir-les en directe o reprendre els vídeos gravats. Per quin comencem?

PREM EL PLAY!

Si ens decantem pel ball, aquests perfils aconseguiran traslladar-nos a la nostra classe de Zumba o ballet. I, perquè no, convertiran el nostre saló en una pista de ball.

2. FitDance Life

A través del seu canal de YouTube, les coreografies de FitDance Life ja són tot un èxit entre els amants dels hits musicals més actuals. Reuneix característiques semblants a altres conceptes de ball com el AeroDance, Zumba o Batuka. Cada cançó dura una mitjana de 5 minuts, en els quals l'entrenament i la millora cardiovascular estan assegurats.

3. @balletfit_es

És el compte d'Instagram creada per Gloria Morales, la ballarina que ha revolucionat el món de ballet portat al costat més fitness. Els seus entrenaments combinen la dansa clàssica amb exercicis de cintura, abdomen, cardio i flexibilitat. La barra de ballet no és necessària, però sí les ganes d'experimentar els beneficis per a la salut d'aquesta disciplina, que ens aportarà equilibri corporal i mental.

TONIFICA EL TEU COS

A YouTube:

4. Ale Estefanía

Amb Ale Estefanía, estarem prou motivats per a seguir diàriament una rutina esportiva. En aquests moments, compartir l'entrenament amb els nostres familiars o parella pot ser que ens ajudi a aconseguir-lo. En aquest canal de YouTube trobarem tot tipus d'exercicis per a cremar greix abdominal, enfortir braços i esquena o arrodonir glutis.

5. @reto48

Ha creat l'etiqueta #encasaconreto48 perquè puguem seguir els seus **entrenaments diaris en directe **des del seu canal d'Instagram. Amb ells practicarem exercicis de tonificació per a no perdre la nostra forma física! També trobarem alguns consells de nutrició i bellesa per a aquesta quarantena.

6. @ffitcoco

Si un dels nostres objectius era aconseguir un ventre pla, @ffitcoco té la solució. La instagramer i instructora de pilates ha revolucionat l'univers Instagram amb exercicis de tipus hipopresius per a ajudar-nos a reduir i tonificar la zona abdominal. La recompensa? Una recepta dissenyada per ella mateixa amb els nutrients i vitamines necessàries per a obtenir resultats.

7. @home_squats

Aquest compte d'Instagram ens ensenya a fer esquats de mil i una formes de la mà de diferents entrenadores personals. Cadascuna d'elles aporta un tipus d'esquat aplicat a diferents esports i amb diferents materials.

ALLIBERA LA TEVA MENT

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

8. Medita Hoy

És un perfil de YouTube amb 48 mil subscriptors que ja gaudeixen dels avantatges de la meditació. Aquesta pràctica de relaxació ens permetrà aprendre a respirar i corregir postures, una cosa molt necessària aquests dies en què molts traslladen l'oficina a casa. El sofà, entre altres comoditats, provoquen que adoptem males postures en asseure'ns o tombar-nos, per exemple.

9. Rawvana

Amb el canal de YouTube de Rawvana aquesta quarantena tindrem l'oportunitat de provar coses noves. A més de gravar-nos rutines d'exercicis per a mantenir-nos en forma, ens dóna idees per a fer receptes veganes saludables.

10. @pau_inspirafit

Pau ens porta entre els seus vídeos de ioga de Instagram, 10 simples exercicis per a acabar amb la rigidesa que sofreix el nostre cos aquests dies. Juntament amb la salutació al Sol, que ens permetrà recarregar la ment i despertar el cos cada matí.

Si ja ens hem posat pràcticament al dia amb les nostres sèries, llibres i pel•lícules, ara és hora de fer-ho amb la nostra rutina d'exercicis. Entrar a Instagram i YouTube ens farà guanyar motivació i trencar amb la monotonia.

Esport en línia i els 5 millors esports amb entrenador virtual

Des de l'experiència de la Unitat de Traumatologia de Creu Blanca contribuïm a mantenir la bona salut dels nostres pacients i a prevenir malalties fomentant la pràctica esportiva. Si encara notes que no et trobes prou motivat o no aconsegueixes sentir-te preparat per a deixar de costat la vida sedentària, estarem encantats d'ajudar-te.

A quina hora ens connectem a la nostra pròxima sessió de gym ara que ho tenim a casa?

Comentarios